2012. júl 26.

Gyár, gyár nagy a gyár!

írta: Szilárd.
Gyár, gyár nagy a gyár!

Volt valaki aki felkeresett facebookon (dejófejvagy) és azt mondta ellentmondok magamnak a „For the times they are a-changin” és az "Ákos repertoárjából" című poszttal. Most akkor hogy van ez?
Én nem hiszem, hogy lenne ellentmondás. Elvégre így is úgy is mindkét írás arról, szól, hogy mi lehet a jó és rossz. Azt is mondta, hogy a zenésben írtam, hogy van a jó zene és rossz zene, majd arra a következtetésre jutottam, hogy a mai zene rossz, mert nincs semmi művészi értéke. A másik posztban viszont azt írtam, hogy minden dolog csak társadalmi megítélés kérdése. Ami ma rossz holnap jó lehet.
Nos, ez igaz. Most viszont tegyük fel 500 év múlva a „direkt rossz zene világában” előveszik a történelemkönyvet, vagy az aktuális divatirányzat nagy enciklopédiáját, azt fogják benne látni, hogy 2012-ben is az volt a zenei irányzat és elvárás, hogy sz*rt gyártsunk, mert épp ez a jó, és ezt eszi a nép. Tehát ebből következik, hogy Pitbull vagy Justin Bieber jó előadók voltak, mert eleget tettek a kor elvárásának. Eddig világos. De ha eleget is tettek a „feltételnek”, és a feltétel az, hogy sz*rt kell csinálni és ők ennek tettek eleget, attól ez még nem azt jelenti, hogy ők jók is voltak, hanem, hogy jók voltak a sz*rgyártásban. Tehát el lehet ismerni őket, hogy megcsinálták, amit kellett és fent maradhat a nevük, de tudod az örök igazságot... egy sz*rgyáros mindig sz*rgyáros marad.

Szólj hozzá