2012. nov 14.

Zombis filmek... új hús a piacon

írta: Szilárd.
Zombis filmek... új hús a piacon

zombie.png


warm bodies.jpg

Ahogy a mondás tartja, háromféle ember létezik: amelyik tud számolni és amelyik nem...
Ha kéne, a zombis filmeket én valahogy úgy csoportosítanám, hogy vannak a komolyan vehető és a paródia jellegű zombis filmek. Amióta csak létezik mozi történelem (khm... mióta létezik horror műfaj) mindig is voltak sírjukból kikelő fickók, akik reggeli müzli helyett Bear Grlylls módra némi agyat próbáltak táplálék gyanánt bepakolni.

Annak rendje és módja szerint idén sem maradunk (maradtunk) zombizás nélkül, de ez most valami más... Először azt hittem a tinivámpírok ideje lejárt és most a zombikat fogják tinifilmként "megerőszakolni", aztán majd minden lány cuki zombi pasit akar majd férjnek, stb. ( "-De aanyuuu, de hadd öltözzek már büdös hullának, mert az olyan trendi!")

De a trailer szerint nincs mitől félni. Talán kellemesen csalódunk, de biztos, hogy most valami más jön. Új hús... (Trailer a "TOVÁBB>>>" után)

Warm bodies kicsit a Death Walley sorozatra hajazó film csúnya zombikkal és kedves lányokkal. Történet szerint, a főhős (aki történetesen már halott...) megment egy lányt és azonnal megdobban a hideg (és valószínűleg erősen oszló) szíve. Fél éve azt hittük ez már minden hitványság legalja, de meglepetés! Nem is paródia, de nem is csöpögős dráma.
TRAILER:

Idén még a Brad Pitt féle World War Z lenne vissza a témából, de áttették a bemutatót jövő júniusra, szóval az idén kimarad, bár a trailer szintén látható már. Sok jót nem fűzök ehhez a filmhez, inkább olyan 100-ik rókabőrnek tűnik, de ki tudja...

 

u.i.: Ha a Warm bodies várósnak tűnik, ajánlom ráhangolódásként a Shaun of the dead (Haláli hullák), Zombieland (Zombieland) vagy a The Return of the Living Dead (Az élőhalottak visszatérnek) című "klasszikusokat".

 

 

 

Szólj hozzá

film paródia zombi warm bodies