2013. feb 14.

Keep calm...

írta: Szilárd.
Keep calm...

 

rovid alap.png


"Keep calm and carry on".
keep-calm-and-carry-on.pngAvagy "Nyugodj meg és folytasd". Mármint a háborút, úgy értem. Tulajdonképpen az alábbi, manapság igen felkapott plakát története egészen a második világháborúig nyúlik vissza;
Eredetileg a brit lakosság és katonák "lelkesítésére" használták volna eme remekbe szabott és lelkesítő 18 betűt. Bár végül sosem kellett kiplakátolni vele az utcákat, mert az angol hidegvér úgy látszik bőven ütötte a német hadigépezet erejét. Akit jobban érdekel a plakát története az itt olvashat még róla, mert most nem kifejezetten ez lesz a téma:
http://kunszt.postr.hu/angol-konyvar

A plakát története csak úgy eszembe jutott az alábbi videóról:
A szemét háború; két angolszász úriember ádáz csatája egy kis utcában. A tét óriási, a helyzet kiélezett. Kis hazánk lakótelepeiről is ismerős lehet hasonló probléma, de úgy látszik az egész világon megütközünk néha az együttélés buktatóin. Ahogy nálunk is tutira van egy ember, akinek szúrja a szemét a hm... szemét (eskü nem direkt volt!), vagy a labdázó fiatalok kiabálása, vagy a szomszéd kopogása a lépcsőházban, úgy a világban mindenhol van egy ilyen gollum. De Doverben máshogy mennek a dolgok. Egy igazi angol úr nem rázza az öklét, nem sipákol eszeveszetten ha a szomszéd az ő tömbjéhez pakolta a zacsikat. Csak tűr és harcol, míg el nem hull (vagy meg nem érkeznek a kukások...)

 

Szólj hozzá

háború angol nyugalom rövidek hidegvér keep calm