2013. ápr 08.

Együnk sötétet...

írta: Szilárd.
Együnk sötétet...

Együnk sötétet.pngLegyen hát egy prológus, íme:
A napokban több helyen is láttam megosztva, kitéve, keringve egy videót, melyben két nőszemély egy kvízműsorban bolygókról és a Naprendszer működéséről próbál valami értelmet előhívni rég elfeledett, vagy soha nem is létező emlékeiből. A kérdés: Hány nap alatt kerüli meg a Föld a Napot?
A kérdés megválaszolása a két elmebajnok számára felemészt xx percet és egy rossz választ. Oké. Hát jó. Semmi baj kislányom, mond, hogy "Á" - remek, jó leszel még valamire, leültetsz most egyes. Vannak hülye emberek, mindig is mondtam. Ez a kisebb baj. De ma reggel láttam egy plakátot, ami betette az ajtót:
sötét.jpg

A videó, amit láttunk (majd belinkelem ide, a végére...) tulajdonképpen egy reklámkampány része. (Igyekszem nem említeni konkrétumot kié, mié, mert nem vagyok hajlandó ingyen reklámot szolgáltatni az ostobasághoz)
A lényeg, hogy egy kereskedelmi adó, "kvízműsort" indít, melyet azzal kíván reklámozni, hogy a résztvevők annyira sötétek, mint egy feketelyuk közepe lámpaoltás után. Ez két kérdést vet fel:
1. Hogy jutnak oda emberek, hogy pénzért majmot csináljanak magukból nyilvánosság előtt?
2. Miért gondolja bárki is, hogy pont attól leszek kíváncsi egy műsorra, hogy két csimpi próbál meggyőzni, hogy az értelmi szintje magasabb egy planktonénál.
Aztán eszembe jutottak az elmúlt években lefutott sikerműsorok... "Való Világ", "Éden Hotel", annak előtte volt valami "Teljesen megőrültek" agyrém, annak előtte "Győzike" blah-blah-blah. És az a helyzet, hogy a népesség  nagy része imádja ezeket a műsorokat. Kenyeret és cirkuszt a népnek. Napról-napra imádnak hülyét csinálni magukból és más hülyéket nézni. Nem akarok prédikálni és nagy konklúziókat levonni az ezerszer megrágott témáról, de annyit mondok:
Mindenkinek joga van ostobának lenni, mindenkinek joga van megnyerni a Darwin-díjat, de csendben. Egyszerűen emberiség elleni bűntett, mind a média részéről, mind a résztvevők és mind a befogadók részéről, hogy sötétben élünk.
Nna:

Szólj hozzá

műsor feketelyuk észbontók Ostoba