2013. ápr 11.

Hogy került játék a mobiltelefonra?

írta: Szilárd.
Hogy került játék a mobiltelefonra?

rovid alap.pngAz alábbi posztot tulajdonképp egy "iddqd.blog.hu" poszt kommentjei közül mentettem át mert baromi érdekesnek találtam. ^^
Először is íme egy gif, amit a 0-50 éves korosztályban ismer boldog-boldogtalan, sőt legtöbbünk játszott is vele talán. Az egyik legnépszerűbb telefonos játékról, a snake-ről van szó.

Szóval:

"A neten keringett az a történet, hogy a mobiljáték úgy indult el, hogy egy unatkozó Nokia alkalmazott összedobta szabadidejében a kígyó játékot az egyik nála lévő mobilra, ez egy Atari játék klón amúgy. Bemutatta a felettesének is, aki csak nevetett rajta, hogy mi ez a marhaság, a mobiltelefon nem tinik játékszere, hanem komoly megfontolt döntéseket hozó üzletemberek munkaeszköze, nem fogják kvarcjátéknak használni, hiszen kinőttek már a gyerekkorból. Később ugyanez az igazgató valami unalmas cégértekezleten volt, és unalmában (ez a telefon volt nála), az asztal alatt játszott a játékkal. Utána rögtön be is nyújtotta mint újítást, hogy játékokat kell tenni a mobiltelefonokra. Az mindenesetre tény, hogy először a Nokia telefonokon volt játék. Akkor még a Nokia diktálta a trendet, ma meg csak szalad utána."

Amúgy , mint Snake már a 70'-es évek óta közismert játék. Az első változatát 1976-ban publikálta a Gremlin Industries. Majd 1978-ban az Atari által egy nem hivatalos verziója jelent meg otthoni konzolokra. Majd egyanebben az éven jelent meg TRS-80 személyi számítógépen is, majd a játék bekerült a Cloud magazin hasábjai közé. Ezután következett a Commodor és Apple gépeken való megjelenés, majd az egyenes út a világhírnév felé.
Mobiltelefonra először 1997-ben került és valóban egy Nokia alkalmazott, név szerint Taneli Armanto programozásának jóvoltából. A szerencsés készülék pedig mely magában hordozhatta a játékot egy Nokia 6110-es volt.

Szólj hozzá

telefon játék rövidek