Myswing

Gondolatok belülről kifelé

2014. nov 11.

#66 Cipők a villanydróton

írta: Szilárd.
#66 Cipők a villanydróton

cipok a villanyon.png

Nem egy városban, ráadásul nem is egy helyen látni, hogy a fejünk fölött átívelő elektromos vezetékeken egy-egy pár cipő virít. Már régebben is megfigyeltem ezt a jelenséget, de múltkor a Corvinnál járva találtam egy újabb példányt és gondoltam most már ideje utána néznem, még is miért?

...

Tovább Szólj hozzá

Budapest Cipők

2014. okt 20.

#65 Hol van Károly Róbert felirata?

írta: Szilárd.
#65 Hol van Károly Róbert felirata?

karoly_robert_felirata.png

Nem is olyan rég, újra a Hősök terén járva felfigyeltem valamire, ami addig még sosem tűnt fel. Ha már ott voltam és rám tört a művelődés vágy is, elindultam az emlékmű jobb oldalától balra, közben szemügyrevettem az uralkodók szobrait és elolvastam még a domborművek alatti feliratot is. Egészen Károly Róbertig. Ott aztán meg kellett állnom, mert nem fért a fejembe, hogy lehet, hogy eddig minden dombormű alatt volt felirat, alatta meg nincs. Hát mitől olyan különleges ez a szobor?

...

Tovább Szólj hozzá

felirat Budapest Hősök tere

2014. okt 18.

#64 Önkiszolgáló mosodák Budapesten

írta: Szilárd.
#64 Önkiszolgáló mosodák Budapesten

onkiszolgalo_mosoda.png

Az önkiszolgáló mosoda fogalma korántsem számít már újdonságnak Magyarországon, azonban ha megemlítem valakinek, hogy nemrég mostam is egy ilyen helyen, akkor általános rácsodálkozás a válasz. Amerikai filmekben többször látni olyasmit, hogy valaki bemegy egy mosógépekkel teli helységbe egy zsák szennyessel, bedob némi aprót valamelyik gépbe és megvárja a mosás végét. Akár éjszaka is. Most összegyűjtöttem néhány ilyen helyet Budapesten.

...

Tovább Szólj hozzá

önkiszolgáló mosoda Budapest

2014. okt 14.

#63 Megújul a blog!

írta: Szilárd.
#63 Megújul a blog!

alap háttér.png

Mostantól szép új külsővel, és némileg kevesebb "giccsel" újra elkezdek posztolni itt a Myswingen. Megváltozott a blog alcíme is:
„Gondolatok belülről kifelé”.
Vagyis szakítok a korábbi egocentrikus írásmóddal és a történetmesélő, szurkálódó leírásokkal. Persze visszamenőleg azok is elolvashatóak, de mostantól sokkal inkább csak szeretném leírni a témákat, amik éppen foglalkoztatnak. Ha majd sétálsz az utcán vagy ülsz az irodában és látsz vagy hallasz valami érdekeset, esetleg felkelti valami a figyelmed, de nem tudod hogyan működik, egyáltalán miért van ott, vagy egyébként is mi az, talán itt majd találsz rá választ, hisz lehet, hogy egyszer már az én érdeklődő szemem is megfogta a téma.

Tovább Szólj hozzá

köszöntő ---------------------------------------------------

2013. okt 03.

#62 "We don't need money to have a good tiiiime!"

írta: Szilárd.
#62 "We don't need money to have a good tiiiime!"

we don't need.jpg

Sandy, az örök lázadó. Esetleg figyelemhiányos, nem tudom mi van vele. Azt hittem egy ideje már egész jól megértjük egymást, legalábbis minden jel erre utalt ( kivéve talán mikor eltitkolja el a bejövő hívásaimat, alig öt percig keres egy műholdat a belvárosban, de van úgy, hogy annak is örülnöm kell, ha nem bungee jumpingol az asztal sarkáról töltővel az aljában ). Na, egész jól megvagyunk és kész!
Ma reggel: boldog reggel. Frissen mosva indulok a villamos felé, ahogy szoktam és mire kiérek a házból sikerül is kibogozni a zsebemből a fülhallgatót. Még néhány lépés aztán fülhallgató szakszerűen behelyez, zene elindít, hallgat. Ám pár lépés után a folyamat a következő: megáll, szemöldök felhúz, értetlenkedni kezd. A ...

Tovább Szólj hozzá

zene villamos okostelefon Sandy

2013. sze 27.

#61 JJ. Abrams kérünk szépen...

írta: Szilárd.
#61 JJ. Abrams kérünk szépen...

rovid alap.png

...ne szúrd el nekünk!
Már jó pár hónapja kiderült a hír és azóta sincs egy nap, hogy valamelyik filmes portál, fórum, vagy akár pletykalap ne foglalkozna a témával. Mi más lehetne ekkora horderejű téma a filmvilágban, ha nem a Star Wars?! Mivel a Világon milliók rajonganak érte, milliók beszélnek róla egy kicsit minden rajongó magáénak, másokénak érzi a filmet. Szinte már köztulajdon, Disney ide vagy Yoda.
Pont ezért néhány ( igazán tökös ) rajongó készített egy kis útmutatót a 2015-ös új epizódot jegyző JJ. Abrams részére. A videó tényleg profi munka és tartalmazza mindazt, amit ( el )várunk és amiben bízunk, mindannyiunk örömére.

...

Tovább Szólj hozzá

2013. sze 17.

#60 Újra rohanás a belvárosban

írta: Szilárd.
#60 Újra rohanás a belvárosban

Újra rohanás a belvárosban.jpg

Körülbelül egy hete   írtam  élménybeszámolót az egyik legjobb budapesti underground rendezvényről a  Journey to the end of the night - Budapestről  és aki arról lemaradt, íme, ilyen rövid időn belül itt a következő esemény, ahol hasonlóképp kifuthatják magukat, vagy tüdejüket a lelkes -de mindenképp egy kissé őrült- jelentkezők. Ez lesz az ötödik alkalommal megrendezett  Capture the flag  játék a „Budapest Up!”, rendezésében.
Na de még is mi az a Capture the flag?

...

Tovább Szólj hozzá

játék margitsziget CTF

2013. sze 16.

#59 Mosoly...

írta: Szilárd.
#59 Mosoly...

rovid alap.png
Ma bejött egy nő az üzletbe valami írószereket vásárolni, de "csak" velem találta szembe magát a pultban. Én sem értem hogyan kerültem oda, olyan gyorsan történt, de hát be lettem állítva egy percre, míg a kolléga hátramegy a raktárba. Amíg visszajön én ártatlan mosolygással és együgyű szemlélődéssel kívántam eltölteni az időt, mikor is megérkezett a bizonyos nőszemély. Én tudatlan arckifejezéssel mosolygom tovább ( ezzel palástolva, hogy grafikus vagyok nem pedig eladó és halvány fogalmam sincs mit keresek itt.. ), ekkor a nő rám néz és azt mondja:
-De jól áll magának a mosoly! Nagyon barátságos! 
-Oh, köszönöm! Tényleg? Nahát... 
-Mosolyogjon sokat! 
-zajlott le így a párbeszéd.

Aztán egyszerű felhasználó ...

Tovább Szólj hozzá

üzlet mosoly vidám kassza

2013. sze 12.

#58 A kevesebb több...

írta: Szilárd.
#58 A kevesebb több...

rovid alap.png

Alig egy-két hónapja írtam az apró dolgok fontosságáról, hogy ne szalasszunk el egy apró, kellemes pillanatot sem! Most újra van valami, amit muszáj megosztanom/megmutatnom. Egy szám, amit ajánlok mindenkinek és nem csak a zene vagy dallam miatt - bár az is eszeveszett jó! - de leginkább a szöveg miatt, na és pont ez a legviccesebb az egészben; mert a szöveg szavainak mennyisége ugyan megszámolható  körülbelül a két kezem ujjain, de egyáltalán nem ez a fontos benne, sokkal inkább, hogy mit is jelent az a pár szó?

Mindig azt vallottam, hogy a kevesebb több. Ha szórakoztatni akarsz írj egy könyvet, de ha át akarsz adni valamit, ne mondj el mindent. A C2C ft.  Derek Martin feldolgozás is csak ennyit mond; amíg nem próbálod meg, nem is leszel ...

Tovább Szólj hozzá

zene boldog gospel rövidek Happy

2013. sze 10.

#57 Búcsú a nyártól - 2013

írta: Szilárd.
#57 Búcsú a nyártól - 2013

búcsú a nyártól.jpg

Állítólag ennyi volt. Itt a vége. Azt mondják az idei nyár amilyen későn jött, most olyan hirtelen távozik is, szóval épp ezért örülök nagyon, hogy sikerült a nyár utolsó napját egy nagyszerű nappal eltöltenem. ( Jó értem én, hogy majdnem két hetes a történet, de a mai borús égboltot elnézve most tör felszínre, nna... ) Augusztus 31-én tehát lehetőségem volt egy gyerekprogramon részt venni  Szabadszállás on. Ugyan nem gyerekként, hanem animátorként, de végeredményben majdnem ugyan az. :)
Roppant jól éreztem magam talán pont azért mert újból eszembe jutott az, amit kezdtem lassan elfelejteni a "felnőttek világában" töltött szürke hétköznapok közben. 

 

...

Tovább Szólj hozzá